Projecten

Hoeden maken op de Vrijeschool Zeeland

Twintig enthousiaste leerlingen van Afdeling Vrijeschool CSW Bestevaer te Vlissingen houden zich gedurende het schooljaar bezig met mallen en hoeden maken

Dat doen zij o.l.v. beeldhouwer Gerard Setterich en hoedenontwerper Hanny Mallekote

Leuker kan je het eigenlijk niet hebben

 

Volg het proces van mal tot meesterwerk op pagina Gastdocent  en www.vrijeschool.nu

Open Atelierroute Veere

Open Atelier Veere vindt plaats in de Grote Kerk te Veere tijdens het paasweekend

Biedt een podium aan professionele en vakbekwame amateurkunstenaars. Met een breed en gevarieerd kunstaanbod uit Zeeland en daarbuiten.

Lunchconcerten variërend van kamermuziek door jong aanstormend talent, oude muziek in het klassieke genre en hedendaags repertoire.

Zie www.openatelierveere.nl

Kunst-Fietsroute Middelburg

Kunst- Fietsroute Middelburg in het derde weekend van september van 11.00 tot 17.00 uur.

U kunt fietsend (of met de auto) een route afleggen en meer dan 30 kunstenaars bezoeken die buiten de veste van Middelburg werken.

Op enkele locaties is er muziek en zijn er demonstraties. Zie voor actueel nieuws de evenementenpagina op www.kunstroutemiddelburg.nl

De routedeelnemers zijn herkenbaar aan de blauwe vlag.

Een routekaart met programma is af te halen bij de deelnemers en te downloaden op www.kunstroutemiddelburg.nl / evenementenpagina.

Op verzoek en onder de paraplu van de Kunst en Cultuuroute Middelburg organiseert Hanny dit evenement.
Middelburgse kunstenaars en gastlocaties kunnen zich bij haar aanmelden op post@hoedgezien.nl of 0118 628930

Middelburg Mobiel

Vier dagen lang is er muziek, theater, buiten tafelen, literatuur, kinderanimatie en veel meer op verschillende locaties in de binnenstad van Middelburg. Ga voor een programmaoverzicht naar www.stadsfeestenmiddelburg.nl

De Kunst en Cultuurroute is  v.a. vrijdag 12 juni 2015 een van de participanten in de Lange Delft te Middelburg.

Kijk omhoog en laat je verrassen!

Middelburg VOLkoren

 

Op iedere locatie is er een gastheer of een gastvrouw die de koren ontvangt, aankondigt en de zaak in goede banen leidt. Zo’n gastheer/-vrouw moet natuurlijk goed gezien (of, in ’t Zeeuws: hoed gezien) worden. En dat worden ze, want ze dragen een creatie van Hoed Gezien, het atelier van Hanny Mallekote.

Zie: www.middelburgvolkoren.nl

 

Gastvrouwen staan klaar om koren en luisteraars te ontvangen
.
Gastvrouwen staan klaar om koren en luisteraars te ontvangen
.
Middelburg Volkoren trekt jaarlijks duizenden bezoekers
.
Middelburg Volkoren trekt jaarlijks duizenden bezoekers
.

15 jaar Kunst en Cultuurroute in Middelburg

Reden voor een feestje dus. En hoe hadden we dat beter kunnen vieren dan met de overzichtstentoonstelling "Kunstcarrousel" in het hart van de Zeeuwse hoofdstad, namelijk de Kloostergangen en Crypten van de Abdij in Middelburg.

Bezoekers konden zich een beeld vormen van zowel de Kunst en Cultuurroute in zijn geheel als van de afzonderlijke deelnemers en thema’s.

Een kijkje de Crypten die normaliter voor publiek gesloten zijn was daarbij mogelijk.

De Kunstcarrousel trok 5450 bezoekers.

 

Scrolt u even mee?

Middelburg Mobiel

MIDDELBURG - De kunstenaars Bert van Wijk, Hanny Malleote en Joke Apner hebben de Lange Delft in Middelburg dinsdag versierd om kunst in het straatbeeld te brengen en daarmee mensen aan het denken te zetten.

Ze doen dat op 1 april, bij wijze van grap. Ze hebben allemaal andere kunstwerken gemaakt, maar het centrale thema is water. Zo is er een mobiel met paraplu's, maar ook met vissen. Ze zijn alleen in de binnenstad te zien op 1 april. De kunstenaars hopen volgend jaar nog meer kunstenaars bij de actie te betrekken.

Middelburg Rozenstad

Binnenkort zit Middelburg op rozen.

Kunstenaars, creatieve ondernemers en studenten trekken samen op om Middelburg via allerlei manifestaties te verbinden aan de roos.

Beeldentuin Zonnestraal te Hilversum

 

Hoedenspelden als objecten.

Beeldende kunst van Zeeuwse bodem op Landgoed Zonnestraal te Hilversum.
Van april 2011 t/m november 2013

Met regelmaat ontwerpt Hanny Mallekote aan hoeden verwante objecten voor binnen- en buiten projecten.
In de beeldentuin van Landgoed Zonnestraal te Hilversum staan hoedenspelden met een lengte van 2 meter. Verwijzend naar de afmeting van de objecten is de naam van de installatie

1000% Hoed Gezien”

Te midden van deze prachtige beeldentuin ligt het voormalige sanatorium uit 1928, een schitterend hagelwit complex van de beroemde architect Jan Duiker.

Vrije toegang tussen zonsopkomst en zonsondergang. Rondleidingen op afspraak.

 

Kinderkunstweek

Bouw je eigen hoofdstad bij atelier Hoed Gezien te Middelburg.

Thema 2014  Architectuur in de beeldende kunst. 

Maak huizen, gebouwen, torens en poorten van karton, papier en waardeloos materiaal. Bouw je stad en draag hem op je hoofd.

Kinderkunstweek is een initiatief van CBK Zeeland.

De Kinder Kunst Week in Zeeland is de eerste provincie in Nederland met zo'n project. Het voornaamste doel van deze week is om kinderen op jonge leeftijd beter naar kunst te laten kijken. Kinderen kunnen een bezoek brengen aan een atelier, galerie of een museum en sparen voor een echt kunstwerk van een bekende Zeeuwse kunstenaar.

Kinder Kunst Week Zeeland.
Kinder Kunst Week Zeeland.

Kerstobjecten COVRA

 

In opdracht van COVRA bedacht en maakte Hanny Mallekote kerstobjecten.
Tulpen van hoedenmateriaal aan uitvergrote kerstbalhaken van koperdraad brengen kerstsfeer in de centrale hal van het COVRA kantoor te Vlissingen- Oost.

Met mankracht en hoogwerker worden de kerstobjecten in de metershoge boom gehangen. Een hele klus waar we een hele dag mee bezig zijn.

Dijken van WijvenEen bijzonder kunstproject op een bijzondere locatie. Bij Heinkenszand, op de grens van het oude en het nieuwe land, etaleren 10 Zeeuwse kunstenaars in verschillende disciplines hun verbondenheid met "de kleine leegte" op deze unieke wandeldijk van Natuurmonumenten.