Nieuws

20 jaar Kunst en Cultuurroute Middelburg

Al twintig jaar gonst en bruist het in Middelburg op de 1e zondag van de maand van levendigheid, want dan is het  Kunst- & Cultuurroute. 

Ieder 1e zondag van de maand gaan de deuren van ateliers, galeries en musea wagenwijd open. Kunstliefhebbers worden getrakteerd op een keur van technieken, kunststijlen en nieuwe trends. En altijd is er iemand in de buurt die daar wat van vertellen kan.

Zo’n Dag in Middelburg is een feestje. En dat al 20 jaar. Dus dat wordt goed gevierd.

Het feestprogramma start op 2 en 3 februari met Zeeuwse Gasten en loopt het hele jaar door.

Een hoogtepunt is de overzichtstentoonstelling van 1 t/m 19 augustus in de Kloostergangen en Crypte van de Middelburgse Abdij.

Kijk voor acuele informatie en mooie foto's op www.kunstroutemiddelburg.nl 

Iedere derde dinsdag in september, op Prinsjesdag opent koning Willem Alexander het parlementaire jaar met het voorlezen van de troonrede in de Ridderzaal. Volgens traditie dragen de vrouwelijke aanwezigen bij deze gebeurtenis een hoed. Door de harde wind was het dit jaar voor iedereen een behoorlijke uitdaging om de hoed op het hoofd te houden maar deze Zeeuwse had daar geen moeite mee. Bron; Hatlines
Video
Een video over atelier Hoed Gezien van UCR student Ivar Troost

Video van UCR studenten

This video is part of the educational Mapping Resources series, an exploration of who makes what in Zeeland, The Netherlands. The video portraits are tentative visual answers to the questions: What is being made, how, and with which means? What type of value does this making activity generate? Mapping Zeeland is a project of Art & Design Practice, a new study track at University College Roosevelt.

This video is about the in-home workshop "Hoed Gezien" in Middelburg, which is run by the masterful hat designer Hanny Mallekote. Through her work she is adding meaning and activity to Middelburg

Walcherse boer komt in vol ornaat zijn pet ophalen

Trugkieke Omroep Zeeland

Je had dameshoeden, herenhoeden, kinderhoeden, flaphoeden, gleufhoeden, hoge hoeden… Je had Jan met de Pet en chique lui met een hoge zijden. Er waren hoedenmakers en hoedenwinkels. En toch is de hoed uit het straatbeeld verdwenen. Jammer toch, want zo verdwenen ook de bijzondere gebruiken: de rand van je hoed aantikken om te groeten, je hoed afzetten uit respect. Ouderwets? Alleen geschikt voor suffe oude oma’s? Onpraktisch op de fiets en met veel wind? We gaan hoedjes passen want wij vinden het tijd voor een revival!

Bekijk de uitzending op www.omroepzeeland.nl / Trugkieke 22 december 2017

 

Samen leiden wij vakmensen op

Atelier Hoed Gezien is erkend leerbedrijf bij bij SBB, voorheen SVGB, voor de kwalificaties Creatief Vakman niveau 4 en Hoedenmaker niveau 4

Stagebedrijf en gastdocent hoedenmaken en textiele werkvormen aan de Voortgezet Vrijeschool te Vlissingen