Nieuws

Middelburg VÓLkoren

Het grootste en leukste koorfestival van Zeeland en omstreken!

Een zangfestijn voor jong en oud, waarin niks moet en alles kan.

Op een groot aantal locaties in het historische hart van Middelburg treden koren, zanggroepen en ensembles op uit de regio en ver daarbuiten - het publiek heeft vrij toegang.

Daar moet je geweest zijn, daar moet je hebben gezongen...

Uiteraard herkend u de gastheren en vrouwen weer aan hun fascinators en andere hoofddeksels van Atelier Hoed Gezien.

Dijken van Wijven

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2019 houdt Dijken van Wijven een bijzondere expositie bij een Bunder Kunst, Panhoeveweg in ’s Heer Arendskerke. In deze landschappelijke tuin laten kunstenaars, in dit geval allemaal vrouwen, hun werk zien in de open lucht. Dijken van Wijven is een manifestatie die elke 2 jaar ergens op een mooie plek in Zeeland plaatsvindt.

Nu op 25 en 26 mei 2019 een bijzondere reünie-editie van ”OUD Dijken van Wijven” op “Een Bunder Kunst” aan de Panhoeveweg ‘s Heer Arendskerke.

 

 

 

Zaterdag 24 mei: 10.00 - 20.00 uur
    13.00 uur - Opening door mevr. Meeuwisse, wethouder te Goes       
    14.00 uur - Voorstelling dansschool Petrella Lion  uit Axel       
    20.00 uur - Willem Ploum met een beeldend verhaal: de Poezemuis

Zondag 25 mei: 13.00 –16.00 uur
    Optredens West, Zuidwest, Europese folkmuziek tijdens de expositie

Toegang voor beide dagen gratis.

Zie voor de laatste nieuwtjes www.dijkenvanwijven.nl  en www.eenbunderkunst.nl

20 jaar Kunst en Cultuurroute Middelburg

Al twintig jaar gonst en bruist het in Middelburg op de 1e zondag van de maand van levendigheid, want dan is het  Kunst- & Cultuurroute. 

Ieder 1e zondag van de maand gaan de deuren van ateliers, galeries en musea wagenwijd open. Kunstliefhebbers worden getrakteerd op een keur van technieken, kunststijlen en nieuwe trends. En altijd is er iemand in de buurt die daar wat van vertellen kan.

Zo’n Dag in Middelburg is een feestje. En dat al 20 jaar. Dus dat wordt goed gevierd.

Het feestprogramma start op 2 en 3 februari met Zeeuwse Gasten en loopt het hele jaar door.

Een hoogtepunt is de overzichtstentoonstelling van 1 t/m 19 augustus in de Kloostergangen en Crypte van de Middelburgse Abdij.

Kijk voor acuele informatie en mooie foto's op www.kunstroutemiddelburg.nl 

Video
Een video over atelier Hoed Gezien van UCR student Ivar Troost

Video van UCR studenten

This video is part of the educational Mapping Resources series, an exploration of who makes what in Zeeland, The Netherlands. The video portraits are tentative visual answers to the questions: What is being made, how, and with which means? What type of value does this making activity generate? Mapping Zeeland is a project of Art & Design Practice, a new study track at University College Roosevelt.

This video is about the in-home workshop "Hoed Gezien" in Middelburg, which is run by the masterful hat designer Hanny Mallekote. Through her work she is adding meaning and activity to Middelburg

Trugkieke Omroep Zeeland

Samen leiden wij vakmensen op

Je had dameshoeden, herenhoeden, kinderhoeden, flaphoeden, gleufhoeden, hoge hoeden… Je had Jan met de Pet en chique lui met een hoge zijden. Er waren hoedenmakers en hoedenwinkels. En toch is de hoed uit het straatbeeld verdwenen. Jammer toch, want zo verdwenen ook de bijzondere gebruiken: de rand van je hoed aantikken om te groeten, je hoed afzetten uit respect. Ouderwets? Alleen geschikt voor suffe oude oma’s? Onpraktisch op de fiets en met veel wind? We gaan hoedjes passen want wij vinden het tijd voor een revival!

Bekijk de uitzending op www.omroepzeeland.nl / Trugkieke 22 december 2017