Nieuws

Prinsjesdag: Tweedekamerlid Jacqueline van den Hil draagt Zeeuwse regenbooghoed.

Het Goese VVD-Tweedekamerlid Jacqueline van den Hil draagt dinsdag bij Prinsjesdag een hoed van de hand van de Middelburgse ontwerpster Hanny Mallekote. Die vervaardigde ze speciaal voor deze gelegenheid. “Met de hoed in regenboogkleuren maakt mevrouw Van den Hil een statement voor Roze Zaterdag die 2023 in Goes plaatsvindt”. Daar gaan we beslist meer over horen.

Coldwaxschilderijen van Lilith de Jonge

Naast het werken met acrylverf en na het volgen van een workshop olieverf en coldwax, is Lilith de Jonge zich verder gaan verdiepen in deze coldwaxtechniek.

Door het toevoegen van coldwax aan olieverf ontstaan er nieuwe mogelijkheden en kan een boeiende textuur, transparantie en gelaagdheid worden gecreëerd. 

Deze techniek is toegepast op de schilderijen die tijdens de wisselexpositie te zien zijn in de etalage van atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg.

Kleurgebruik, techniek en intuïtie is de basis waaruit Lilith aan een schilderij begint. Het eindresultaat is een impressie van emotie en ervaringen uit mijn directe omgeving. De Zeeuwse kust speelt hierin een belangrijke rol.

Tijdens de Kunst Fietsroute Middelburg, op 17 en 18 september, is Lilith de Jonge gastexposant bij Hoed Gezien.
Dat weekend demonstreert Lilith de coltwaxtechniek en laat zij de verrassende en eindeloze mogelijkheden zien.

Voor meer informatie:
Lilith de Jonge Schilderijen
T: 06 46969447
E: lilithdejonge@gmail.com
W: www.lilithdejonge.nl